Wednesday, 15 March 2017

STROK PEMBUNUH SENYAP???

Stroke Pembunuh Senyap???


Disebabkan di Malaysia nie banyakkkkk sangat makanan yang yummylicious, lagi rasa berlemak lagi kita suka, lagi sedap lagi kita bedal, makan selagi ada makanan, jadi memang penting utk check kat hospital / klinik, tahap kolestrol/darah tinggi/kencing manis. Kadang-kandang orang yang nampak kurus pun ada kolestrol tinggi taw. Disebabkan kita suka makan dan suka tengok orang bersenam tapi kita jarang nak bersenam, asyik stress je memanjang maka kita sangat perlu berhati-hati dengan risiko nak kena strok nie. 



Strok berlaku bilamana saluran darah ke otak menjadi semakin sempit akibat daripada pembentukan darah beku (blood clot) atau pembentukan plak (daripada kolestrol LDL yang terkumpul) di dalam salur darah. Strok juga boleh berlaku disebabkan tekanan darah tinggi yg tidak terkawal yang menyebabkan kebocoran salur darah dalam otak. 

Bila darah beku dan plak semakin banyak melekat di dalam salur darah, laluan darah dan oksigen ke otak menjadi semakin sempit. Begitu juga bila kita hypertension boleh menyebabkan pembuluh darah pecah, oksigen dan darah tak sampai ke otak dan kedua-dua punca nie boleh menjejaskan dan mematikan sel-sel otak yang mana menyebabkan hilang keupayaan pergerakkan, percakapan dan lain-lain lagi. Sebab tu kadang kalau kita tengok orang yang kena strok nie lumpuh di sesetengah bahagian badan. Lebih teruk strok boleh menyebabkan kematian taw! 


Bagaimana Vivix yang kaya dengan Resveratol dapat membantu pesakit Strok?


Mengawal tekanan darah dan mencairkan darah beku dibahagian otak.
Menurunkan kolesterol LDL ("kolestrol jahat") dalam darah dan menghalang pengoksidaan kolesterol LDL yang menyebakan pembentukan plak.
Memperbaiki dan melindungi sel yg telah rosak akibat strok dgn kadar resveratol yg tinggi.
Membantu meningkatkan tenaga dalam sel (mitokondria), secara tidak langsung membantu pesakit dpt bergerak perlahan-lahan.
Melindungi tubuh terhadap penyakit kardiovaskular, stroke, serangan jantung dan lain-lain lagi.




Jadi jom ikhtiar yang terbaik dengan ViVix yang mengandungi campuran botani yang tinggi kadar anti-oksida, tanpa drugs dan bahan kimia berbahaya, beratus kajian klinikal telah dilakukan serta selamat diambil utk jangka masa panjang.

 Jadi dila sangat menggalakkan untuk ambil 2 botol Vivix sebab dapat: 
+ PERCUMA Keahlian RM 68.90
+ PERCUMA Postage RM10.60
+ Dapat Cash Back RM38.00
+ Nikmati semua produk Shaklee dengan harga yang lebih murah

Nak Dapatkan Dimana? 


CARA 1:

Kalau rasa malu-malu nak Whats Apps atau PM, boleh beli secara terus daripada website Shaklee, klik DI SINI 
Penghataran akan dibuat secara terus melalui GDex dan CityLink ke alamat yang anda berikan.

CARA 2:

Amat dialu-alukan untuk menghubungi dila bagi mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat diambil, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada dila. Sekiranya anda berada di sekitar Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Bandar Baru Bangi dan Putrajaya, dila merupakan pengedar sah Shaklee sekitar UKM, Bandar Baru Bangi dan Putrajaya. 

CARA 3:

Amat dialu-alukan untuk menghubungi dila bagi MENDAFTAR AHLI dan menikmati potongan harga RM10-RM100 bagi setiap produk shaklee.

Fadilah
0193913712
Trusted Shaklee Distributor
FB Page: Healthy Warehouse
ig @healthy_warehouse 
COD UKM, Bandar Baru Bangi & Putrajaya

Tuesday, 14 March 2017

PASAR MALAM TEMPAT TIBI MENULAR?

PASAR MALAM TEMPAT TIBI MENULAR?

Dila Fadilah - Tibi di Pasar Malam


Betul ke? Yes my dear. Pasar malam adalah salah satu tempat dimana terdapat ramai orang dan tempat yang mudah tersebarnya kuman Mycobacterium tuberculosis iaitu bakteria berjangkit batuk kering/tibi melalui titisan air di udara (airbone droplets) apabila penghidap tibi batuk ataupun bersin, mereka melepaskan berjuta-juta bakteria ke udara. Pastu kita pun hirup udara yang sama sbb kita pun dah bau ayam goreng yg sedap kat pasar malam kan. Lagi banyak la kita nak sedut, sedut dan sedut udara yg ada bau ayam goreng tu campur dengan kuman yang merebak melalui udara memang lagi aummm!

Tahu tak bakteria nie boleh menyerang bahagian-bahagian lain anggota badan seperti selaput otak, tulang, kelenjar, buah pinggang dan kulit serta penghidap batuk kering berisiko membawa maut sekiranya tidak mendapat rawatan dengan segera. Lagi teruk kalau orang tu mempunyai system daya ketahanan yang rendah, memang senang kena batuk kering dan terdedah dengan perlbagai risiko penyakit lain.

Jadi macam mana kita nak tahu kita kena batuk kering?


Menurut Pakar Perunding Kanan Perubatan/Respiratori, Datuk Dr. Aziah Ahmad Mahayiddin, antara tanda dan gejala penyakit Tibi paru-paru ialah batuk yang berterusan lebih daripada dua minggu, kahak yang mengandungi darah, demam dan berpeluh lazimnya pada sebelah petang dan malam. Juga susut berat badan dan hilang selera makan, sakit dada apabila batuk atau semasa menarik nafas panjang dan mudah letih.

Dila Fadilah - M. tuberculosis


Jadi mcmana nak elakkan daripada terkena batuk kering?


Bukan tak boleh pergi ke pasar malam utk cari bahan-bahan basah untuk mamasak, cuma kita kena ambil langkah berjaga-jaga. Lebih-lebih lagi skrg nie macam-macam penyakit ada. Jadi kena la ada kesedaran tinggi nak tingkatkan daya ketahanan badan. Bagi ibu bapa yang selalu bawa anak-anak ke pasar malam, kena pastikan anak-anak tidak dijangkiti penyakit. Sebab tu penting untuk amalkan minum Vivix setiap hari. Vivix nie kaya dgn Resveratol, Tanpa Drugs, Tanpa Bahan Kimia Berbahaya, Selamat untuk Jangka Panjang dan dapat membantu penghidap batuk kering:


Melawan bakteria yg menjangkiti paru-paru.
Mengurangkan pertumbuhan sel tumor paru-paru.
Kurangkan keradangan dan membersihkan saluran pernafasan.
Mendorong menghasilkan interferon semulajadi.
Membantu memperbaiki sel-sel dan tisu pari-paru.

Jadi jom kita cegah sekarang sebelum terlambat! 
Berbaloi-baloi mencuba dan Tak Rugi ambil peluang nie sebab ramai dapat hasil yang positif. 




Tawaran Hebat untuk 2 botol Vivix: 

+ FREE Keahlian RM 68.90
+ FREE Postage RM10.60
+ Dapat Cash Back RM38

Nak Dapatkan Dimana? 


Mudah saja:

Kalau rasa malu-malu kucing nak Whats Apps atau PM, boleh beli secara terus daripada website Shaklee, klik DI SINI 


ATAU 

Nak consult dulu pun boleh, Whats Apps/PM:

Fadilah
0193913712
SID: 1222456
Trusted Shaklee Distributor
FB Page: Healthy Warehouse
ig: healthy_warehouse
COD UKM, Bandar Baru Bangi & Putrajaya

Saturday, 4 March 2017

"Kencing Mahal" dan Vivix

"Kencing Mahal" dan Vivix. 


Kita namakan "Kencing Mahal" sebab dalam kencing penghidap nie ada glukosa jadi dia up sikit la sebab manis (suka-suka hati je kan. Hehe). Ok, dengan kata lain, kencing manis / diabetes. Penyakit Diabetes bukan sahaja mimpi ngeri untuk org yg berusia, malahan kanak dan org muda juga berpotensi utk mengidap diabetes. (Sewaktu sy skolah menengah saya ada seorang kawan yang mengidap diabetes sejak dari kecil lagi, tiap-tiap bulan kena cucuk insulin). 

Keratan Akhbar 2014 -  PPUKM


Terdapat beberapa simptom Kencing Manis/Diabetes yang perlu kita ketahui, jangan ambil ringan ye. Antaranya: cepat letih, kerap buang air kecil, kerap rasa dahaga pada waktu malam, hilang berat badan dengan tiba-tiba, kerap rasa lapar, masalah seksual, infeksi pada vagina, pandangan menjadi kabur dan lain-lain lagi.


Dila Fadilah - Simptom Kencing Manis


Kencing manis berlaku bilamana insulin (terletak di pankreas) yang sepatutnya membantu sel-sel badan menyerap glukosa & mengimbangkan kadar gula dalam darah tidak terlalu tinggi (hyperglycemia) atau terlalu rendah (hypoglycemia), tidak dapat dihasilkan dengan cukup atau insulin yang dihasilkan tidak berkesan untuk kawal tahap glukosa dalam darah. 

Oleh kerana insulin tidak dapat berfungsi dengan effektif, setiap kali makanan dihadam, jumlah glukosa yang diserap menjadi banyak, tidak terkawal dan terus meningkat dalam darah. Bila glukosa dalam darah meningkat sampai satu tahap ianya akan melimpah ke dalam air kencing (glukosa berlebihan dalam darah ditapis keluar oleh ginjal dan disingkirkan melalui air kencing). 

Pengidap kencing manis juga akan mengalami Komplikasi Diabetes jika tiada sebarang peningkatan dalam mengawal glukosa dalam darah, contohnya Pandangan Kabur, Katarak, masalah Ginjal, Saraf, Arteri dan lain-lain lagi.

Jadi bagaimana Vivix yg Awesome nie boleh membantu? 🤔

Dila Fadilah - Diabetes Turun


Vivix adalah sebatian botani phenol semulajadi yang terdapat di dalam tumbuhan anggur jenis muskat, Anggur Muscadine (bukan anggur kat pasar taw😂) serta Knotweed Jepun. Vivix mempunyai tinggi kadar Resveratol, tanpa drugs, bahan kimia berbahaya, Halal, beratus kajian saintifik & mempunyai landmarkstudy 😍😍😍 .

Vivix mengandungi Resveratol membantu:


❤ Mengelakkan rintangan insulin, mengaktifkan enzim Sirtuin (yang bertanggungjawab merembeskan insulin). 

 Memperbaiki tahap insulin dan membantu mengurangkan kadar Diabetes. 

 Mencegah penghasilan Advance Glycation End (AGE) iaitu merupakan protein atau lipid (lemak) yang terikat kepada molekul gula tanpa bantuan enzim untuk mengawal tindak balas.

Jadi jangan tangguh-tangguh lagi untuk tingkatkan kesihatan kita dan orang tersayang taw. 

Promosi Febuari 2017: Ambil 2 Botol Vivix dapat menikmati:

+ FREE Postage
+ FREE Membership
+ FREE Bag
+ Cash Rebate  😍😍😍.


Nak Dapatkan Dimana? 

Mudah saja:

Kalau rasa malu-malu kucing nak Whats Apps atau PM, boleh beli secara terus daripada website Shaklee, klik DI SINI 


ATAU 

Nak consult atau tanya apa-apa dulu pun boleh, Whats Apps/PM:

Fadilah
0193913712
SID: 1222456
Trusted Shaklee Distributor
FB Page: Healthy Warehouse
ig: healthy_warehouse
COD UKM, Bandar Baru Bangi & Putrajaya

Friday, 3 March 2017

SALAM PERKENALAN

Tags

SALAM PERKENALAN


Hi Semua. Lupa pula nak memperkenalkan diri. Hehe...

Dila merupakan seorang student (buat masa nie), dalam masa yang sama menjadi Pengedar Sah Shaklee :) Kalau nak dila COD kawasan yang berdekatan adalah UKM (Universiti Kebangsaan Malaysia), Bandar Baru Bangi dan juga Putrajaya. Kalau yang jauh tu tak da masalah, kita boleh poskan ke Seluruh Malaysia guna Poslaju dan juga GDex :)   

Kalau ada sahabat-sahabat yang memerlukan konsultansi percuma, yang tak tahu nak pilih supplement yang mana satu, yang nak jadi sebahagian daripada keluarga Shaklee yg Best nie jangan segan-segan cari dila ye. Insya Allah, apa yang dila boleh tolong, Insya Allah dila tolong, kalau tak boleh kita cari ikhtiar sama-sama :)

Untuk makluman, Shaklee hanya ada Cawangan dan juga Pengedar Shaklee sahaja. Jadi, kalau nak cari supplement Shaklee boleh terus pergi cawangan Shaklee yang berdekatan, gunakan ID Dila: 1222456 ataupun kalau nak konsult dengan dila dulu pun tak ada masalah.

Dila amat menggalakkan untuk sesiapa yang ingin lebih penjimatan dan menjana pendapatan tambahan untuk join jadi ahli Shaklee. Kalau nak buat business, dila akan masukkan dalam group yang supportive lagi best nie untuk membimbing macamana nak jana pendapatan. Ramai yang tanya, jadi ahli nie kena buat business ke? No my dear, jadi ahli nie tak wajib untuk buat business, untuk kita makan sendiri pun boleh, tak ada masalah. Kalau nak tahu kelebihan jadi ahli, boleh contact dila ye. Banyak kelebihan yang kita dapat nikmati :)



Macam mana nak hubungi dila?
Mudah sahaja :)

Gmail: fadilahfelicia@gmail.com
Blog: http://fadilahfelicia.blogspot.my/
Instagram: healthy_warehouse
FB Page: Healthy Warehouse
FB Personal: Fadilah Felicia

Thursday, 2 March 2017

VIVIX IKHTIAR TERBAIK KANSER TAHAP 4

VIVIX IKHTIAR TERBAIK KANSER TAHAP 4

Selalu kita dengar bila orang kena kanser dah sampai tahap 4, harapan nak sembuh tu nipis. Tapi saya percaya setiap penyakit ada penawarnya. Kita yang perlu berikhtiar cari yang terbaik dan berdoa pada Allah. Begitu juga dengan kisah seorg ibu yang hancur hatinya bilamana doktor mengesahkan anaknya mengidap kanser Hodgkins Lymphoma (kanser darah) pada usia 10 tahun. 

Dila Fadilah - Hodgkins Lymphoma Cancer Cells


Kanser Hodgkins Lymphoma bermula dari sel darah putih yg tidak normal mengalir melalui saluran limfa, dan menjadikan nodus limfa membengkak, dan membentuk barah. Antara tanda-tandanya, terdapat ketulan besar yang ketara di leher, ketiak, hilang berat badan tanpa sebab, berpeluh-peluh diwaktu mlm, demam yang berterusan dan lain-lain. 

Dila Fadilah - Lymph Nodes


Dila Fadilah - Stage IV Non-Hodgkin Lymphoma


Jadi selegas disahkan menghidap Hodgkins Lymphoma melalui beberapa ujian, anak kepada ibu tersebut terpaksa menjalani rawatan kimoterapi selama 6 bulan dan memerlukan penjagaan rapi serta terpaksa berulang-alik ke hospital selama 2 tahun untuk check up dan telah menelan belanja yang sangat besar. Ibu yang tidak berputus asa tersebut akhirnya menemui Vivix dan hasil pengambilan secara konsisten, asbab dengan Vivix anaknya disahkan bebas kanser pada bulan Julai 2016. Syukur Alhamdulillah  

Pastinya moment ini yang ditunggu-tunggu oleh ibu tersebut dan saya sangat menggalakkan lebih ramai menjadikan Vivix sebagai supplement rutin harian bagi menjaga kesihatan jangka panjang, bukan sahaja utk kesihatan diri kita tetapi juga utk kesihatan orang tersayang  

OFFER Febuari 2017: Ambil 2 botol Vivix dapat menikmati:
+ FREE Bag 
+ FREE Postage 
+ FREE Membership 
+ Cash Rebate!



Nak Dapatkan Dimana? 


Mudah saja:

Kalau rasa malu-malu kucing nak Whats Apps atau PM, boleh beli secara terus daripada website Shaklee, klik DI SINI 


ATAU 

Nak consult dulu pun boleh, Whats Apps/PM:

Fadilah
0193913712
SID: 1222456
Trusted Shaklee Distributor
FB Page: Healthy Warehouse
ig: healthy_warehouse
COD UKM, Bandar Baru Bangi & Putrajaya