Wednesday, 26 April 2017

RADANG APPENDIKS SEMASA HAMIL, DOKTOR PILIH VIVIX

RADANG APPENDIKS SEMASA HAMIL, DOKTOR PILIH VIVIX

fadilahfelicia.blogspot.com

Hi, Assalamualaikum.. Saya Dr. Nadia Abdul Kadir, berumur 34 tahun dan memiliki 4 orang cahaya mata. Saya ingin berkongsi kisah saya menghidap radang appendiks semasa hamil.

Semasa mengandungkan Baby A'isya (anak ke 4) saya 7 bulan lepas, saya mengalami 2 episod sakit pada bahagian kanan perut. Kali pertama dalam 32 minggu dan saya disahkan menghadapi Acute Appendicitis (keradangan pada appendik). 

Disebabkan kandungan masih awal dan pembedahan membuang appendiks adalah berisiko kepada baby, saya membuat keputusan untuk hanya mengambil antibiotiks (setelah berbincang dengan suami saya, Dr Shazly yang merupakan seorang pakar bedah). 

Pada masa yang sama, saya meneruskan pengambilan SET HAMIL SHAKLEE dan juga NUTRIFERON. Alhamdulillah, sakit beransur hilang selepas 2 hari. Namun, pada kandungan berusia 36 minggu, saya sekali lagi diserang sakit perut yang sama seperti sebelum ini. 

Kali ini sangat sakit sampai saya terpaksa dimasukkan ke wad. Sekali lagi saya didiagnos sebagai Recurrent Appendicitis (Keradangan Appendiks yang berulang). Di wad saya diberi intravenous antibiotiks. Sekali lagi saya dan suami di dalam dilema untuk meneruskan pembedahan membuat appendiks atau tidak. Ini kerana, lagi 2 minggu saya dijadualkan untuk elektif cser (saya dah cser 3 kali). 

Kami membuat keputusan untuk tunggu dan lihat. Sekiranya sakit berlarutan, saya akan menjalani pembedahan. Alhamdulillah, setelah 2-3 hari, sakit beransur hilang dan doktor pakar membuat keputusan untuk membuang appendiks semasa cser. Pada 38 minggu, setelah pakar O+G mengeluarkan Baby A'isya, suami saya sendiri mengambil alih untuk mengeluarkan appendiks saya pula! Orang kata, sakit selepas cser + appendicectomy (pembedahan membuang appendiks) adalah lagi sakit berbanding cser sahaja. Ini kerana trauma pada tisu itu lagi banyak.

Bimbang akan perkara ini, saya dah standby VIVIX awal-awal. Sebaik sahaja dibenarkan minum oleh jururawat, saya terus amik 1 SUDU BESAR VIVIX. Alhamdulillah dengan izinNya, petang sebelum maghrib saya dah boleh bangun sendiri dan berjalan ke tandas untuk mandi. 

Malamnya pula saya boleh menjaga Baby A'isya sendirian (suami tidak dibenarkan menemani saya di wad). Setiap hari saya meneruskan pengambilan SET BERPANTANG SHAKLEE bersama VIVIX dan NUTRIFERON. Dan pada hari ke 5, saya diceramah oleh jururawat di klinik (diorang sayang saya sebenarnya..hihi..) kerana memandu ke klinik untuk cek jaundice. (Suami di dalam dewan bedah dan tidak dapat keluar hantar kami ke klinik). 

Apapun, pengalaman berpantang kali ini sangat berbeza berbanding 3 kali cser sebelum ini. SAKIT PADA BAHAGIAN CSER SANGAT MINIMAL, LUKA SANGAT CEPAT SEMBUH & SAYA SANGAT BERTENAGA. Saya dah alaminya sendiri dengan keajaiban VIVIX, anda bila lagi?

Jika anda ingin lebih penjimatan saya galakkan untuk ambil 2 botol Vivix sebab anda akan menikmati:

+ JIMAT RM 200.00
+ PERCUMA Keahlian RM 68.90
+ PERCUMA Postage RM10.90
+ Dapat Cash Back RM38.00
+ Nikmati semua produk Shaklee dengan harga yang lebih murah

Nak Dapatkan Dimana? 


CARA 1:

Kalau rasa malu-malu nak Whats Apps atau PM, boleh beli secara terus daripada website Shaklee, klik DI SINI 
Penghataran akan dibuat secara terus melalui GDex dan CityLink ke alamat yang anda berikan.

CARA 2:

Amat dialu-alukan untuk menghubungi saya bagi mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat diambil, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Bandar Baru Bangi dan Putrajaya, saya merupakan pengedar sah Shaklee COD sekitar UKM, Bandar Baru Bangi dan Putrajaya. 

CARA 3:

Amat dialu-alukan untuk menghubungi saya bagi MENDAFTAR sebagai AHLI dan menikmati potongan harga RM10-RM100 bagi setiap produk shaklee.



Fadilah
0193913712
Trusted Shaklee Distributor
FB Page: Healthy Warehouse
ig @healthy_warehouse 
COD UKM, Bandar Baru Bangi & Putrajaya

Monday, 10 April 2017

DAFTAR AHLI

BERBALOI KE DAFTAR JADI AHLI?

Asslamualaikum. Hai Semua :)





Sebelum kita explain further details, cuba kita imbas balik sejenak. Pagi tadi sebelum nak keluar rumah, anak minta duit nak belanja makan di sekolah, anak ke dua minta duit nak bayar buku latihan tambahan yang cikgu suruh beli, pastu teringat ikan, ayam, sayur, minyak masak dah habis, hulur kat isteri pula untuk beli barang dapur. Start saja enjin motor/kereta, minyak pula tinggal 2 bar, memang kena isi jugak la, kalau tak mau kena tolak tengah-tengah jalan. Pastu balik rumah dah letih nak tidoq ja rasa, nampak pula segala macam bil kat atas meja, nak kena bayar bil elektirk, air, telefon, Astro dengan loan rumah, kereta, personal loan, dgn hutang PTPTN lagi. Dalam masa yang sama kena ada saving untuk masa depan, untuk emergency, untuk balik kampung dan untuk musim perayaan. Last-last dalam account daripada beribu-ribu tinggal berapa ratus sahaja walhal baru awal bulan. Jadi, dalam keadaan yang stress hari-hari cari rezeki nak bayar segala hutang, dalam masa yang sama kena jaga kesihatan jugak. Kalau badan tak sihat macamana  nak kerja? ye dak?

Jadi bagi memastikan kesihatan kita terjaga dan dalam masa yang sama kita nak berjimat, saya amat menggalakkan untuk anda mendaftar sebagai ahli. Ahli apa tu? Mestilah daftar sebagai ahli Shaklee. Apa yang bagusnya Shaklee nie? Haa... kalau tak kenal, maka tak cinta. Gittew. 

  • Diasaskan oleh Dr. Forrest C. Shaklee, bermula dengan Shaklee's Vitalized Minerals pada tahun 1915 dan sehingga kini masih syarikat Shaklee masih utuh berdiri!
  • Semua produk Shaklee diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. 
  • Menggunakan bahan semulajadi, bukan sintetik.
  • Tiada bahan kimia berbahaya dan terlarang.
  • Selamat diambil untuk jangka masa panjang.
  • Mempunyai Landmarkstudy dan telah lulus melalui beratus kajian saintifik. 



Jika anda mendaftar sebagai ahli Shaklee, anda bukan sahaja dapat menikmati lebih penjimatan, malahan boleh juga nak tambah pendapatan sampingan dalam keadaan ekonomi tak berapa nak best nie. Apa kelebihan jadi ahli Shaklee?


  • Penjimatan produk Shaklee RM 10- RM 100 mengikut jenis produk.
  • Shaklee menyediakan kelas nutrisi setiap bulan, percuma.
  • Setiap pembelian produk mempunyai point dan sekiranya cukup point, anda akan menerima Cash Rebate ke dalam account anda pada setiap 14hb. pada bulan hadapanya.
  • Fully Sponsor trip holiday dalam dan juga luar negara! Ini sangat Best! Boleh bawa ahli keluarga juga taw. 
  • Semakin tinggi ranking dan point anda, semakin banyak keistimewaan anda akan dapat seperti Car Bonus. Dapat jimat nak bayar duit kereta tiap-tiap bulan!



Berbaloi kan melabur jadi ahli Shaklee? Hanya RM 80 sahaja untuk seumur hidup. Banyakkk sangat penjimatan dan keistimewaan yang anda akan dapat. Jadi ahli tak semestiya kena buat business taw, untuk makan sendiri saja pn boleh. Tapi kalau nak tambah side income, saya akan guide macamana dan jom kita cambahkan duit masyukk! Boleh sampai 4 angka taw pulangan kalau kita rajin buat business Shaklee. Kalau nak tapi tak tahu, kita boleh ajarkan, Insya Allah tiada masalah :)

Jom daftar jadi ahli Shaklee, sambil dapat berjimat, dapat jaga kesihatan dan dapat tambah income :)


Fadilah

0193913712

Trusted Shaklee Distributor

FB Page: Healthy Warehouse

ig @healthy_warehouse 

COD UKM, Bandar Baru Bangi & Putrajaya


Monday, 3 April 2017

PENGEDAR VIVIX SHAKLEE BANDAR BARU BANGI

PENGEDAR VIVIX SHAKLEE BANDAR BARU BANGI



Assalamualaikum. Hi Semua! Sihat hari nie? Moga-moga Allah masih mengurniakan kita nikmat kesihatan yang baik untuk terus mencari rezeki yang halal lagi diberkati. Kalau anda tak berapa nak sihat dan nak elakkan penyakit jom ikhtiar ambil Vivix yang Awesome nie. 

Anda cari Vivix di Bandar Baru Bangi?    


Mudah sahaja, anda boleh menghubungi saya. Saya merupakan pengedar Shaklee COD di UKM, Bandar Baru Bangi dan juga Putrajaya tanpa sebarang caj pengangkutan. Sekiranya anda berada di luar kawasan tersebut, tak perlu risau kerana saya juga menyediakan perkhidmatan pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Selain daripada itu, saya juga akan memberikan anda konsultansi percuma mengenai permsalahan yang anda alami, cara makan yang betul serta sesi follow up selepas pembelian.

Macamana nak perbaiki daripada dalam sel?


Mudah saja, dengan mengamalkan minum Vivix setiap hari. Vivix adalah revolusi terbaru campuran botani Anggur Muscadine,Polygonum Cuspidatum, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol yang menjadikan Vivix mengandungi kadar antioksidan yang tinggi dan anti-penuaan semulajadi. Vivix juga mengadungi kadar Resveratol yang tinggi, berfungsi untuk melindungi sel tubuh badan kita daripada jangkitan virus dan bakteria serta membantu memperbaiki sel yang telah rosak.  

Yang paling penting, Vivix disahkan Halal, diperakui selamat untuk diambil untuk jangka masa panjang oleh Kementerian Kesihatan Malaysia, beratus kajian santifik telah dibuat untuk menghasilkan Vivix serta, ianya mempunyai Landmarkstudy. 

Bila umur kita semakin meningkat, sel-sel kita semakin kuat kena bekerja, tetapi sayangnya, dalam masa yang sama kita tak amalkan pemakanan yang seimbang, juga kurang bersenam serta berdepan dengan perbagai masalah dan tekanan. Dan ini memberi impak negatif terhadap sel-sel dalam badan kita, menjadikan ianya tidak dapat berfungsi dengan baik dan mungkin juga rosak.

Jadi, untuk elakkan daripada pelbagai penyakit akibat gaya hidup yang tidak sihat, kita perlulah meningkatkan fungsi tenaga dalam sel (mitochondria), tingkatkan daya ketahanan badan dan dalam masa yang sama kita perlu memperbaiki semula sel-sel yang telah rosak untuk kembali sihat dgn Vivix.

Fadilah - Vivix

Twinpack Vivix Sangat Jimat dan Berbaloi!


YA, tepat sekali! Jika anda membeli twinpack Vivix anda dapat menyelamatkan wang saku untuk berbelanja! Serta penggunaan Vivix boleh tahan sehingga 2 bulan lebih :) Bukan itu sahaja, anda juga akan menikmati:

  • Penjimatan RM 200 untuk Twinpack Vivix
  • PERCUMA Keahlian RM 80
  • PERCUMA Postage RM 10.60
  • Dapat CASH BACK dalam account RM 30+ 
Kebaikan + Penjimatan = Berbaloi-baloi melabur untuk kesihatan!

Bagaimana untuk membeli Vivix?    


CARA 1:

Kalau rasa malu-malu nak Whats Apps atau PM, boleh beli secara terus daripada website Shaklee, klik DI SINI 
Penghataran akan dibuat secara terus melalui GDex dan CityLink ke alamat yang anda berikan.

CARA 2:

Amat dialu-alukan untuk menghubungi dila bagi mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat diambil, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada dila. Sekiranya anda berada di sekitar Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Bandar Baru Bangi dan Putrajaya, dila merupakan pengedar sah Shaklee sekitar UKM, Bandar Baru Bangi dan Putrajaya. 

CARA 3:

Amat dialu-alukan untuk menghubungi dila bagi MENDAFTAR AHLI dan menikmati potongan harga RM10-RM100 bagi setiap produk shaklee.



Fadilah

0193913712

Trusted Shaklee Distributor

FB Page: Healthy Warehouse

ig @healthy_warehouse 

COD UKM, Bandar Baru Bangi & Putrajaya